Національна школа суддів України

Працівники апарату Вищого господарського суду України підвищують свій професійний рівень

20 травня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку працівників апарату Вищого господарського  суду України.

Для проведення підготовки запрошено наукового консультанта відділу консультантів Управіння забезпечення діяльності Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України Тараса Якимця.

Викладач виступив з актуальною темою щодо напрямків реформування судової системи України. Детально розкрив слухачам основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів” від 07.07.2010 року питання його застосування, а також етапи реформування відповідного законодавства України. 

Працівники апарату Вищого господарського суду України дізналися, про передумови прийняття законів, необхідних для ефективного здійснення правосуддя, становлення ефективної незалежної судової влади та її взаємодії з іншими державними інститутами. “Cудова система потребує реформування, зауважив Тарас Якимець, відзначаючи при цьому, що не можна реформувати судову гілку влади без глибокого реформування середовища: прокуратури, адвокатури, виконавчої влади. Тут головне – не діяти на хвилі емоцій. Реформування потребує вдумливого, розумного підходу і врахування реалій сьогоднішнього дня.”   

Після закінчення підготовки учасники семінару отримали Сертифікат Національної школи суддів України.