Національна школа суддів України

Удосконалення професійного рівня суддів окружних адміністративних судів

21–25 листопада 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів.

Для проведення підготовки викладачами запрошено досвідчених суддів: Ларису Зуєву, Ірину Турецьку, Олександра Золотнікова, Юрія Градовського, Любов Гончар, Оксану Бойко, Людмилу Волкову, Володимира Кравчука та Людмилу Юхтенко.

Метою цієї підготовки є  підвищення кваліфікації суддів окружних адміністративних судів шляхом отримання практичних знань, умінь та навичок.  Під час підготовки слухачі розглянуть принципи адміністративного судочинства як гарантії захисту прав людини, проблемні питання дисциплінарної відповідальності судді, особливості розгляду адміністративних спорів, пов’язаних із застосуванням податкового законодавства. Окрему увагу буде зосереджено на питанні щодо мистецтва правового письма та процесуального документування. Також судді ознайомляться із судовими рішеннями в адміністративних справах та особливостями розгляду спорів щодо особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту. Цікавою буде інформація щодо психологічної адаптації до професії судді та запобігання розвитку професійного вигорання. 

Окрім того, у рамках підготовки буде проведено тренінги на теми: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” та “Розгляд земельних спорів у адміністративних судах”.  На завершення судді поділяться отриманими враженнями та висловлять думку щодо тем, які викликали найбільший інтерес.