Національна школа суддів України

Судове рішення у кримінальному судочинстві

13 жовтня 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить тренінг на тему: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві” в рамках двотижневої підготовки суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (3, 4, 5 рік роботи).

Вітальними словами семінар відкрила т. в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова.
Для проведення тренінгу запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області Олександра Джулая, Олега Копіцу та Альбіну Кадегроб.
Тренінг було розпочато з висвітлення  мети та основних завдань й ознайомлення з регламентом роботи. Під час тренінгу Альбіна Кадегроб охарактеризувала сутність, поняття, цілі та адресати судового рішення, визначила якісні характеристики та основні критерії, зупинилася на вимогах, яким має відповідати судове рішення. Олександр Джулай конкретизував види рішень у кримінальному процесі та їх процесуальне оформлення, а Олег Копіца розповів про структуру та зміст обвинувального і виправдувального вироків. Також доповідачі звернули увагу слухачів тренінгу на усунення недоліків судового рішення судом, що його ухвалив. 
Після закінчення тренінгу, з метою регулярного оцінювання та виявлення індивідуальних потреб судді, суддями-тренерами було проведено анкетне оцінювання.
Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечено Одеським регіональним відділенням ( т. в. о. директора – Тетяна Золотнікова)Повний текст програми  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.