Національна школа суддів України

Вивчення практики Європейського суду з прав людини

5 лютого 2016 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено семінар на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя (статті 8, 10; стаття 1 Першого протоколу)”.

У семінарі взяли участь 35 суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, заступник голови цього ж суду Вікторія Міхеєва та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару було запрошено суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області Віру Гайдук та Тетяну Красвітну.

Під час семінару судді розглянули питання щодо права на повагу до приватного та сімейного життя (стаття 8 Конвенції), права власності (стаття 1 Першого протоколу) та свободи вираження поглядів (стаття 10 Конвенції).

Після закінчення семінару кожному судді, який взяв у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.