Національна школа суддів України

Незаконний обіг наркотиків: судова практика

20 грудня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося друге засідання групи розробників навчального курсу “Практичні аспекти розгляду судами кримінальних проваджень щодо незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів”.

Метою тренінгу є актуалізація знань суддів щодо міжнародних стандартів та національного законодавства у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, а також реалізація Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року.

За результатами навчання судді мають отримати чітке розуміння механізмів вирішення справ щодо незаконного обігу наркотиків, удосконалити знання з визначення складів злочинів, їх характеристики та класифікації, а також визначити для себе суть поняття “провокації” злочину в національному законодавстві, судовій практиці та рішеннях ЄСПЛ.

В роботі групи взяли участь судді Василь Земляной, Іван Котубей, Вікторія Березюк, Юрій Мантуляк, Валентина Орлянська, Світлана Яковлєва, доцент кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Наталія Ахтирська, заступник начальника відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Валентина Кузьменко та працівник цього відділу Лючія Цімох і Ганна Бахарєва.

Наступне засідання групи розробників заплановане на кінець березня 2020 року.