Національна школа суддів України

Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві

25 листопада 2015 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено тренінг для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (3, 4, 5 рік роботи), на тему: “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві”.

У тренінгу взяли участь 29 суддів місцевих загальних судів Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Вітальними словами тренінг відкрили заступник голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Вікторія Міхеєва

директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення тренінгу викладачами було запрошено суддю, заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Вікторію Міхеєву та суддів цього ж суду Олену Свистунову і Вікторію Васецьку.

Під час тренінгу судді розглянули загальні підходи до написання судових рішень,  обговорили види судових рішень у кримінальному процесі, їх процесуальне оформлення, структуру, зміст та процесуальне оформлення ухвали суду.

У ході роботи в малих групах судді виконали індивідуальні практичні завдання та обговорили результи.

З метою регулярного оцінювання та виявлення індивідуальних потреб судді щодо вдосконалення, стимулювання його до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання тренери проведуть оцінювання та заповнять анкети, з якими будеознайомлено кожного суддю.

Для отримання пропозицій у порядку зворотного зв’язку буде проведено анкетне опитування слухачів.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова – Наталія Деркач).