Національна школа суддів України

Керівники апаратів судів підвищують свій професійний рівень

17–21 жовтня 2016 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  керівників апаратів  місцевих загальних та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив слухачів із програмою підготовки.

Підготовку проходять 14 керівників апаратів судів.

Для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області  Наталю Височанську, Валентину Чупікову, Онуфрія Колотила, Ігоря Лисака, Ірину Литвинюк, суддю Першотравневого районного суду  м. Чернівців  Аліну Федіну.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана, який розповість про порядок роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію,  та про роль керівника апарату в організації роботи суду і забезпечення ефективності його діяльності.

Заступник начальника  територіального управління Державної судової України в Чернівецькій області  Павло Тюфтій розгляне зі слухачами засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату, а також розмежування адміністративних функцій між головою суду, керівником апарату та начальником територіального управління Державної судової адміністрації України.

Ігор Лисак  поділиться навичками  відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподілу судових витрат між сторонами  та застосування Закону України  “Про судовий збір”.

Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум. 

Цікавим та корисним для керівників апаратів буде  заняття консультанта Першотравневого районного суду м. Чернівців
Тетяни Котелевської щодо удосконалення  навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами.

Повний текст програми підготовки керівників апаратів місцевих загальних судів  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.