Національна школа суддів України

Організаційне забезпечення діяльності судових розпорядників

7-11 листопада 2016 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить  підготовку судових розпорядників.

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив слухачів із програмою підготовки.

Для проходження навчання прибули 19 судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області  Онуфрія  Колотила, Ігоря Лисака та  Ірину Литвинюк, суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.

Під час підготовки Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою   організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум. 

Ігор Лисак поділиться навичками відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподілу судових витрат між сторонами, а також розповість про застосування Закону України  “Про судовий збір”.

Заступник начальника ТУ ДСА України в Чернівецькій області Павло Тюфтій розгляне зі слухачами організацію виконання посадових обов’язків судового розпорядника під час взаємодії з працівниками судової міліції, органів внутрішніх справ. 

Начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області  Оксана Цепла зверне увагу на порядок  прийому та звільнення з посади працівників служби розпорядників згідно із Законом України “Про державну службу” та на вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади працівників служби розпорядників.

Іван Сорохан розгляне зі слухачами права та обов’язки, що покладаються на судових розпорядників, у тому числі основи  психології взаємодії судового розпорядника під час індивідуальної роботи з особами, які перебувають у порушеному емоційному стані чи мають ознаки неадекватної поведінки.

Повний текст програми підготовки  судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.