Національна школа суддів України

Особливості розгляду житлових спорів

6 лютого 2020 року в місті Запоріжжі Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар-практикум для суддів апеляційних та місцевих загальних судів на тему: “Особливості розгляду житлових спорів ”.

Вітальними словами захід  відкрили  заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату – радник Національної школи суддів України Володимир Поплавський та голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка.

До програми семінару включено такі теми:

Нормативно-правове регулювання та рішення Європейського суду з прав людини

Процесуальні особливості розгляду житлових спорів

Приватизація державного житлового фонду, гуртожитків

Виселення з житла. Визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням

Особливості розгляду справ про виселення внаслідок звернення стягнення на предмет іпотеки. Правові позиції Верховного Суду щодо особливостей розгляду житлових спорів.

Провели семінар судді Апеляційного суду Запорізької області у відставці Катерина Каракуша та Ольга Савченко, суддя Хортицького районного суду м. Запоріжжя у відставці Лілія Нещеретна, головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення, суддя у відставці Віра Гайдук.

Усі міні-лекції  було проведено з використанням презентації Power Point, практичними завданнями, демонстрацією відео, модерованими  дискусіями та експрес-опитуванням з використанням клікерів.

На завершення  кожен учасник пройшов анкетне опитування щодо якості та корисності семінару та отримав Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми семінару-практикуму розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України.