Національна школа суддів України

Новели антикорупційного законодавства

10 березня 2021 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн-семінар для працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів на тему: “Новели антикорупційного законодавства з питань електронного декларування та інші питання запобігання та протидії корупції”. 

Директор Дніпровського регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник подякували слухачам за участь у семінарі, за зацікавленість у вивченні положень Закону України “Про запобігання корупції”, а також ознайомили з програмою семінару  та представили викладачів.

Провели  семінар професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук Ганна Блінова  та в. о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків у Дніпропетровській області Максим Захаров.

Під час семінару учасники розглянули механізми запобігання та протидії корупції в системі державної служби відповідно до основних положень Закону України “Про запобігання корупції”, корупційні ризики в діяльності працівників апаратів судів та запобігання їх реалізації, правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя; особливості                            Е-декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру.

Також слухачі ставили в чаті викладачам запитання щодо проблемних питань про порядок та строки подання електронних декларацій, особливості заповнення та розміщення їх в Єдиному державному реєстрі декларацій та інших актуальних питань запобігання та протидії корупції та отримали на них відповіді.

На завершення було проведено анкетне опитування слухачів щодо якості семінару та необхідності вдосконалення його програми.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.