Національна школа суддів України

Новели Господарського процесуального кодексу України – у центрі уваги працівників апаратів господарських судів

27 лютого 2018 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено для працівників апаратів господарських судів семінар “Зміни в господарському процесуальному законодавстві відповідно до Господарського процесуального кодексу України”.

Для проведення семінару запрошено суддю господарського суду Тернопільської області Володимира Гевка, який розробив тематику та форми викладення матеріалу.

У ході інтерактивної лекції з використанням презентації Power Point   працівники апаратів судів розглянули теоретичні аспекти Господарського процесуального кодексу України, зокрема, завдання та основні принципи господарського судочинства та питання, віднесені до юрисдикції господарських судів.

Виконуючи практичні завдання під час роботи в малих групах,  учасники семінару розглянули форми господарського судочинства згідно з новим Господарським процесуальним кодексом України, а під час обговорення результатів практичного завдання особливу увагу приділили помилкам, що найчастіше трапляються в судовій практиці.

Докази і доказування в господарському процесі, як і в будь-якому іншому, мають першочергове значення, тому викладач приділив значну увагу цьому питанню, розглянувши його з учасниками у формі інтерактивної лекції з використанням презентації  Power Point та роботи в малих групах.

На завершення семінару Володимир Гевко охарактеризував судові витрати відповідно до норм нового Господарського процесуального кодексу України.