Національна школа суддів України

Новели корпоративного законодавства для помічників суддів

23–27 вересня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих (окружних) та апеляційних господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальною промовою захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак.

Розпочала підготовку суддя Чернігівського господарського суду Марія Демідова, яка висвітлила актуальні питання щодо забезпечення зобов’язань у господарському процесі та зосередила  увагу учасників на основних способах такого забезпечення. Окремим заняттям буде презентовано інтерактивну лекцію щодо застосування норм земельного законодавства при вирішенні спорів у господарських судах та особливостей  розгляду господарських справ, що виникають із  договорів оренди землі.

Особливості провадження у справах про  банкрутство та проблемні питання застосування Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, порядок відповідальності за порушення законодавства про банкрутство та практику розгляду справ про банкрутство з присутніми обговорить суддя Господарського суду Київської області Антон Лопатін.

Надзвичайно актуальною буде інтерактивна лекція з українського ділового мовлення, яку проведе  головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Оксана Кабиш.

Помічники суддів матимуть нагоду оволодіти основами ефективних комунікацій у професійній діяльності працівників апарату суду, якими поділиться психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, член асоціації психологів України Анжеліка Фарафонова.

Суддя Господарського суду Тернопільської області  Володимир Гевко проведе тренінг з питань особливостей розгляду корпоративних спорів та новел корпоративного законодавства. У ході тренінгу буде опрацьовано основні моменти визначення поняття корпоративних спорів, ознаки та їх види, проблемні питання підвідомчості та підсудності справ, що виникають із корпоративних відносин. Учасники детально ознайомляться з особливостями розгляду окремих категорій корпоративних спорів, виконають практичне завдання в малих групах та будуть вирішувати ситуативні задачі на віднесення спорів до корпоративних і визначення їх підвідомчості судам.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у вирішенні ситуативних завдань та отримати відповіді на актуальні для них запитання.