Національна школа суддів України

Новели та практика застосування законодавства про приватизацію та оренду державного і комунального майна

17 травня 2024 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів місцевих та апеляційних господарських судів “Новели законодавства про приватизацію та оренду державного і комунального майна та практика застосування”.

Начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький під час відкриття навчального семінару наголосив на актуальності його теми, ознайомив з правилами проведення онлайн-заходу та дотримання безпеки під час повітряної тривоги, подякував Збройним силам України, які відстоюють незалежність та територіальну цілісність України, та суддям викладачам і партнерам, а також представив модератора семінару – Юлію Блінову, провідну наукову співробітницю відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Для викладання на семінарі запрошені: суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді Юрій Чумак, суддя Північного апеляційного господарського суду Сергій Станік, суддя Господарського суду Черкаської області Андріан Гладун, суддя Господарського суду міста Києва Інна Алєєва, начальник управління методології орендних відносин Фонду державного майна України Назарій Задирайко, заступник директора Департаменту управління приватизацією Фонду державного майна України Владислав Данилішин.

Згідно з програмою семінару учасники розглянули загальні положення та новели щодо передачі в оренду державного і комунального майна, особливості оренди в період воєнного стану, найпоширеніші предмети судових позовів. Обговорили спірні питання застосування законодавства про приватизацію та оренду державного і комунального майна й особливості розгляду спорів, що виникають з договорів приватизації та оренди державного і комунального майна. Ознайомились із практикою застосування законодавства про оренду державного і комунального майна та особливостями оренди державного і комунального майна у період воєнного стану.

На завершення учасники поділились враженнями від отриманої інформації.