Національна школа суддів України

Новели законодавства про працю та державну службу

3–7 лютого 2020 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів з питань персоналу місцевих та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила присутніх із програмою і наголосила на важливості підтримання працівниками апаратів судів належного рівня кваліфікації та необхідності постійного самовдосконалення.

Доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров під час інтерактивної лекції з ділового українського мовлення розповів про складні випадки слововживання, унормованість державної мови, мовний етикет. Для працівників кадрових підрозділів актуальним було висвітлене питання щодо мовного оформлення кадрових та розпорядчих документів.

Головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін обговорить зі слухачами основні вимоги Закону України “Про державну службу”, порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, порядок накладення та зняття дисциплінарних стягнень.

Окрім теоретичних знань, спеціалісти з питань персоналу набудуть практичних навичок щодо надання щорічних відпусток, їх обрахунку в робочих та календарних днях, складання відповідних наказів. Представники Головного управління Держпраці у Харківській області Світлана Капуста та Наталія Фірсова розповідатимуть про підстави і порядок розірвання трудового договору, табелювання робочого часу, компенсацію працівникам суду роботи в понадурочний час.

Для проведення занять із питань військового обліку запрошено офіцера відділу військового обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату Дмитра Скулінця, який доповість про дії кадрової служби у випадках призову працівника на військову службу під час мобілізації та порядок поновлення на роботі мобілізованих працівників.

Начальник відділу по роботі з персоналом Другого апеляційного адміністративного суду Катерина Іноземцева обговорить із колегами проблемні аспекти ведення обліку кадрів і кадрового діловодства в судах.

Окремий навчальний день спеціалістів з питань персоналу буде присвячено семінару з антикорупційного законодавства.