Національна школа суддів України

Нові горизонти для ефективної взаємодії

22 березня 2017 року відбулася  робоча зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука з керівником проекту Twinning “Посилення інституційної спроможності ВСУ у сфері захисту прав людини на національному рівні” Крістіаном Шмітц-Юстеном.

Ректор Національної школи суддів України проінформував керівника проекту про хід судової реформи та завдання покладені на суддівську освіту у процесі модернізації правосуддя. Сторони детально обговорили питання оновлення Верховного Суду нашої держави.

Ректор повідомив, що Національна школа суддів України виступила з ініціативою реалізувати комплексну навчальну програму підготовки новопризначених суддів Верховного Суду та розробила Концепцію такої підготовки.  Микола Оніщук представив орієнтаційний курс для переможців конкурсу на посади суддів Верховного Суду, який  має на меті надати можливість кандидатам ще до вступу на посаду отримати або ж поновити необхідні знання та навички для належного виконання повноважень суддів касаційної інстанції.

Крістіан Шмітц-Юстен у свою чергу розповів, що впровадження проекту Twinning сприятиме посиленню незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності Верховного Суду України, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя і сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

Проект готовий запросити провідних європейських експертів, суддів верховних судів країн Європи для спільної з Національною школою суддів України реалізації програми орієнтаційного курсу.

Сторони відмітили єдине бачення цілей та завдань, можливості співпраці у сфері розвитку кваліфікаційної спроможності суддів касаційної інстанції.