Національна школа суддів України

Нові горизонти для співпраці

21 липня 2020 року в.о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна провела робочу зустріч з директором Тренінгового центру прокурорів України Олесею Отрадновою.

У фокусі уваги сторін було обговорення шляхів співпраці Національної школи суддів України з Тренінговим центром прокурорів України. Зокрема, ішлося про сприяння НШСУ в організації роботи новоствореної державної установи та допомогу в побудові дієвого механізму для підготовки та підвищення кваліфікації суб’єктів органів прокуратури.

Наталія Шукліна розповіла представникам Тренінгового центру про Концепцію національних стандартів суддівської освіти, якою керується НШСУ у своїй роботі, та практику підготовки суддівських кадрів. Так, Школа постійно спрямовує зусилля на посилення свого викладацького складу, суттєве оновлення навчального інструментарію, запровадження інноваційних форм навчання. Поруч із тренінгами велику увагу приділено якості підготовки лекцій і семінарів-практикумів у контексті збільшення їх інтерактивності та наочності. Також продовжують активно розвиватися дистанційні форми навчання, упроваджуються нові електронні курси, розширюється й аудиторія споживачів цих послуг.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено обговоренню процедури підтримання та підвищення кваліфікації суддів, а також питанню співпраці НШСУ з міжнародними проєктами донорської допомоги.

Сторони визначили подальші кроки роботи та підтвердити готовність і надалі співпрацювати у цьому напрямку.

Від Національної школи суддів України у зустрічі також взяли участь начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький, в.о. директора Тестологічного центру Михайло Цуркан, начальники відділів по роботі з персоналом Олег Цимбалюк та бухгалтерського обліку і планової діяльності Світлана Дрозд.