Національна школа суддів України

Нові можливості навчитись ефективній комунікації

25–26 квітня 2016 року у Національної школи суддів України  проходить засідання робочої групи з розробки  дистанційного навчального курсу для прес-секретарів судів “Комунікації в судовій діяльності ”.

У ході засідання було проаналізовано напрацьовані робочою групою матеріали дистанційного навчального курсу: лекцій, презентацій, завдань і критеріїв їх оцінювання.

Члени робочої групи обмінялися думками та в ході мозкового штурму актуалізували напрацьовані матеріали та модулі курсу. Жваве обговорення викликали такі питання майбутнього курсу:

  • Нормативно-правові засади діяльності прес-секретаря;
  • Комунікаційна стратегія і план дій. Організація та проведення заходів у суді;
  • Налагодження ефективної співпраці суду з мас-медіа: моніторинг медіа-простору, медіа-карта, веб-сайт суду; 
  • Медіасупровід справ, які викликають суспільний інтерес;
  • Дії під час кризи;Комунікація суду в соціальних медіа

На завершення робоча група розподілила серед членів завдання для доопрацювання матеріалів курсу, розглянула  навчальний курс в режимі он-лайн з коментарями контент-менеджерів. У підсумку також були обговорені робочі аспекти запровадження курсу - як здійснювати  спілкування зі слухачами, обговорювати проблемні питання на форумі.

Тож невдовзі курс буде запроваджено на платформу дистанційного навчання - і у прес-секретарів судів з"являться нові можливості навчитись ефективній комунікації.