Національна школа суддів України

Нові мовні тренінги для викладачів

14 грудня 2021 року Національна школа суддів України провела два онлайн–тренінги для тренерів – “Мовне оформлення навчальних курсів для суддів” та “Оформлення навчально-методичних матеріалів”.

Вітальними словами тренінги розпочали заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та головний науковий співробітник цього ж відділу Оксана Кабиш.

У вступному слові Оксана Кабиш визначила головні завдання тренінгу та наголосила, що кожен тренер повинен опанувати основні прийоми викладання занять Національної школи суддів України, дотримуватися високих стандартів викладацької майстерності, знати та вміти використовувати сучасні інтерактивні засоби взаємодії викладача зі слухачами.

Тренінг “Мовне оформлення навчальних курсів для суддів” у подальшому буде проводитися для суддів-викладачів  з метою підвищення їхньої мовнокомунікативної компетентності, зокрема щодо стандартних етикетних ситуацій та їх мовного оформлення, вербальних засобів привернення й утримання уваги слухачів, нормативного слововживання, граматичних тонкощів наукової мови, орфографічних та пунктуаційних норм.

Семінар-практикум “Оформлення навчально-методичних матеріалів” покликаний ознайомити викладачів (тренерів) з основними вимогами до навчально-методичних  матеріалів та виробити практичні вміння і навички їх структурування й оформлення  з метою забезпечення високих стандартів розробки навчальних матеріалів у Національній школі суддів України.