Національна школа суддів України

Нові правила проведення процедури банкрутства юридичних і фізичних осіб

24 січня 2020 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних господарських судів на тему: “Особливості застосування норм Кодексу України з процедур банкрутства”.

Вітальними словами семінар відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, які звернули увагу учасників на важливість теми заходу

у зв’язку з тим, що Кодексом врегульовано принципово нову для України процедуру відновлення платоспроможності фізичних осіб, спрощено порядок відкриття провадження у справах про банкрутство, створюється єдина саморегулююча організація арбітражних керуючих та інші позитивні нововведення.

Провели  семінар суддя Центрального апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук Ігор Вечірко і суддя господарського суду Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Ігор Владимиренко.

Ігор Вечірко розповів про інститут неплатоспроможності (банкрутства) в системі законодавства України, а також ознайомив із порядком розгляду справ про неплатоспроможність фізичних осіб.

Ігор Владимиренко приділив увагу новим правилам проведення процедури банкрутства юридичних осіб.

Доповіді суддів-викладачів викликали значний інтерес у працівників апаратів судів, а формат обговорення сприяв конструктивній дискусії щодо особливостей застосування норм Кодексу України із процедур банкрутства з конкретними прикладами із судової практики господарського суду Дніпропетровської області, які навела суддя, заступник голови  цього суду Ніна Камша.

Після закінчення заходу, з метою зворотного зв’язку, було проведено анкетне опитування учасників.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.