Національна школа суддів України

Нові знання для судових охоронців

28 січня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області круглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області судді Анатолій Харенко.

Проректор Володимир Мазурок за допомогою презентації ознайомив із завданнями та структурою Національної школи суддів України й наголосив на важливості взаємодії органів та установ системи правосуддя із Службою судової охорони. Відповідно до стратегії розвитку суддівської освіти на 2021–2025 роки передбачено розробку комплексної програми підготовки співробітників Служби судової охорони. У 2021 році буде проведено більше 76 занять в різних областях і містах України.

Круглий стіл провели судді Максим Ходаківський, Дмитро Кратко, Андрій Потапенко, Лариса Трофімова, заступниця начальника ТУ ДСА в Черкаській області Ольга Соловйова, заступники начальників відділів Андрій Маслюк і Діана Сніцаренко, співробітники Служби судової охорони Сергій Власенко, Вадим Кутовий та керівниця апарату Черкаського апеляційного суду Тетяна Копитіна.

Учасники та учасниці круглого столу обговорили питання щодо:

– значимості обізнаності співробітників Служби судової охорони із судовою системою, незалежності суддів і доступу до правосуддя

– організації взаємодії між судами, органами та установами системи правосуддя, зокрема Державною судовою адміністрацією та Службою судової охорони

державного забезпечення особистої безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів, учасників процесу

– реалізації прав та обов’язків учасниками судового процесу з підтримання громадського порядку в суді

практичних заходів для запобігання проявів неповаги до суду та їх припинення

психологічних аспектів узаємодії суду та Служби судової охорони

виконання Службою судової охорони повноважень, визначених законом

охорони приміщень суду, органів та установ системи правосуддя

практичного досвіду взаємодії суду та Служби судової охорони.

Із програмою круглого столу можна ознайомитися тут.