Національна школа суддів України

Нові знання онлайн для помічників суддів господарських судів

20–24 липня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.

До уваги слухачів і слухачок буде запропоновано розгляд питань щодо застосування  норм земельного законодавства, судової практики антимонопольного та конкурентного законодавства, порядку розгляду корпоративних спорів, особливостей провадження у справах за участі іноземних суб’єктів господарювання тощо.

Суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області, кандидат юридичних наук Олексій Попов розповість про основні норми Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та напрямки реформування судової системи.

Інтерактивну лекцію керівника апарату районного суду Олени Безбородової буде присвячено професійній етиці працівників апарату суду, зокрема у спілкуванні з маломобільними групами населення.

Окрім опанування лекційного матеріалу, за допомогою програми ZOOM учасники підготовки матимуть можливість поспілкуватися “віч-на-віч”, вирішувати практичні завдання, ставити питання та отримувати фахові відповіді викладачів. Так, психолог лабораторії психологічних та соціологічних досліджень Навчально-наукового інституту якості освіти Харківського національного медичного університету, кандидат психологічних наук, психолог-практик Анастасія Горецька розгляне з помічниками суддів і консультантами питання щодо психології діяльності працівників апарату суду і засобів оптимізації міжособистісних стосунків у колективі та надасть дієві поради із запобігання ефекту професійного вигорання.

Доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров проведе заняття щодо мистецтва правового письма та процесуального документування. Викладач розкриє окремі аспекти юридичної термінології та правових дефініцій, зверне увагу на юридичні конструкції як показники якості нормотворчої техніки у професійному спілкуванні юриста.

Також слухачі і слухачки візьмуть участь у дистанційному навчальному курсі “Тайм-менеджмент у діяльності помічника судді та секретаря судового засідання”, тьютером якого запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко.

З повним текстом програми підготовки помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів можна ознайомитись за посиланням.