Національна школа суддів України

Нові знання онлайн для секретарів судового засідання

15–19 червня 2020 року Харківське регіональне відділення в онлайн режимі проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Участь у підготовці беруть  секретарі судового засідання судів адміністративної юрисдикції Харківської, Сумської, Полтавської та Луганської областей.

До уваги слухачів буде запропоновано відеолекції щодо діяльності судових органів та застосування в роботі низки нормативно-правових актів.   

Під час лекції щодо загальних правил ведення судового діловодства провідний спеціаліст відділу узагальнення судової практики, роботи по розгляду звернень фізичних та юридичних осіб і зв’язку зі ЗМІ Харківського окружного адміністративного суду Катерина Дорощенко зосередить  увагу колег на змінах і нововведеннях, запроваджених у новій редакції Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах, які введено в дію напередодні підготовки наказом ДСА України від 03.06.2020  № 248.

Суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області, кандидат юридичних наук Олексій Попов також розповість про новели законодавства в розрізі застосування Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

Інтерактивні лекції керівника апарату районного суду Олени Безбородової присвячено професійній етиці працівників апарату суду, зокрема у спілкуванні з маломобільними групами населення, та засобам оптимізації міжособистісних стосунків  і роботі в команді – суддя, помічник судді, секретар судового засідання.

Головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін розповість про  статус секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів, порядок прийому і звільнення з посади згідно із Законом України “Про державну службу” та умови проходження державної служби в судах. Окрему лекцію викладач присвятить нормам антикорупційного законодавства, під час якої секретарі судового засідання дізнаються про політику управління конфліктами інтересів у розумінні Закону України “Про запобігання корупції” та електронне декларування.

Окрім вивчення лекційного матеріалу, учасники підготовки візьмуть участь у дистанційному навчальному курсі із застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики  Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві.

З повним текстом програми підготовки секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів можна ознайомитись за посиланням