Національна школа суддів України

Новітні реалії суспільних відносин в умовах COVID-19: обмеження прав та відповідальність за порушення правил карантину

2 березня 2021 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн-семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на тему: “Новітні реалії суспільних відносин в умовах COVID-19: обмеження прав та відповідальність за порушення правил карантину”.

Семінар відкрили директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та начальник управління “Дніпровська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа” Координаційного центру з надання правової допомоги Сергій Лисак.

Інформацією щодо законодавства, яким унормовуються правовідносини в умовах COVID-19, семінар розпочав заступник директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський.

Змістовний та інформаційний виступ адвоката Юлії Олексієнко стосовно дій захисника при розгляді адміністративних справ за ст. 44-3 КУпАП викликав жваве обговорення та дискусію в учасників семінару.

Суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктор філософії Ірина Шаповалова завершила семінар питанням щодо новітніх реалій суспільних відносин в умовах COVID-19: обмежень, установлених державою, та прав людини під час карантину, а також проаналізувала судову практику розгляду справ про порушення правил щодо карантину людей, передбачених ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Судді обмінялися думками щодо теми семінару, а також обговорити проблемні питання, що виникають у повсякденній професійній діяльності суддів та судів.

На завершення було проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності семінару. А кожному судді, який брав участь у навчальному заході, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України.