Національна школа суддів України

Новий етап формування медіативних навичок у суддів-тренерів Національної школи суддів України

1 грудня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (ПРООН) провела за допомогою програми ZOOM другий тренінг на тему: “Базові навички медіатора”.

Під час тренінгу знаннями та досвідом поділилися європейські експерти Софія Ткемаладзе, незалежний практик (посередник/медіатор, арбітр, розробник систем врегулювання спорів), консультуючий міжнародні організації  (UNDP, USAID,  ADB, GIZ) та Софія Чачава,  доктор юридичних наук, професор права в Університеті New Vision («Нове бачення») і в Тбіліському державному університеті, професор у сфері приватного права і медіації.

Від Національної школи суддів у тренінгу взяли участь Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник та  Юлія Герус, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів), а також судді-викладачі НШСУ.

У ході тренінгу учасники опрацювали процедуру медіації не лише в теорії, а й завдяки практичним кейсам. Детально обговорили фази медіації, особливості ведення переговорів, психологічні особливості роботи зі сторонами, фактори конфлікту.

Змістовний тренінг допоможе суддям-викладачам в майбутньому опанувати нові навички та застосувати здобуті знання у професійному та особистому житті.