Національна школа суддів України

Новий регламент – для нових завдань

14 квітня 2016 року було підведено підсумки тривалої роботи над новою редакцією Регламенту Національної школи суддів України. 

Метою розробки документа було створення кодифікованого нормативно-правового та інструктивно-методичного акта, що регулює діяльність установи з урахуванням її нових завдань і реалій в контексті змін до законодавства у сфері правосуддя.

Робоча група створила єдиний уніфікований документ, привівши його у відповідність новому Статуту НШСУ, ухваленому Вищою кваліфікаційною комісією на початку 2015 року.

 Регламент створено на підставі законодавчих і нормативно-правових актів України, Статуту НШСУ, рішень ВККСУ та напрацьованих у Національній школі суддів України нормативно-правових і розпорядчих актів. Після затвердження Регламенту 64 акти НШСУ нормативно - розпорядчого характеру будуть скасовані, а до 4 наказів - внесені зміни.

Новий регламент має універсальний характер, охоплює усі напрями діяльності Національної школи суддів України щодо спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, підготовки суддів, працівників апаратів судів, підвищення їхньої кваліфікації та здійснення науково-методичної роботи, визначає організаційні засади її функціонування, встановлює систему кадрового, правового, інформаційного та господарсько-фінансового забезпечення діяльності НШСУ, порядок документообігу, унормовує правила внутрішнього трудового розпорядку тощо.

Очікується, що цей документ допомагатиме удосконаленню управлінської складової в діяльності установи, спростить процес роботи з документами, сприятиме збільшенню прозорості в роботі Національної школи суддів України.

Незабаром Регламент буде розміщено на веб-сайті НШСУ у форматі, що надасть можливість зручно і оперативно знаходити необхідні положення цього документа відповідно до запитів користувачів.

Працювала над новою редакцією Регламенту Національної школи суддів України робоча група під керівництвом начальника відділу забезпечення діяльності ректорату Олега  Сухорукова. Активно над документом працювали: Олександр Гашицький від напряму підготовки кадрів для судових органів; Оксана Шамрай та Марина Самофал від напряму науково-дослідної роботи; Олександр Пелих, Аліна Клименко, Світлана Дрозд, Тетяна Шалаєва, Олег Цимбалюк, Вадим Філіпов від напряму забезпечення організаційної діяльності.