Національна школа суддів України

Новий рівень співпраці

20 січня 2015 року відбулася робоча зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука та голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова.

Під час зустрічі керівники вказаних установ обговорили питання поточної та перспективної взаємодії.

Зокрема, учасники зустрічі висловили спільну думку про необхідність продовження тісної співпраці в організації та підвищенні якості  підготовки суддів та працівників апаратів судів, спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, зміни структури Національної школи суддів України.

Микола Оніщук та Сергій Козьяков обговорили стан та перспективи проведення судової реформи, зокрема щодо необхідності впровадження інституту кваліфікаційної атестації суддів, який відповідав би рекомендаціям, викладеним у висновках Консультативної ради європейських суддів та встановленим стандартам  у цій сфері.

Керівники Національної школи суддів України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час зустрічі також обговорили та узгодили плани співпраці у сфері підготовки висококваліфікованих кадрів для судової системи на найближчий період.