Національна школа суддів України

Нюанси професійної діяльності секретаря судового засідання

24–28 лютого 2020 року в місті Одесі Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання  місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець під час вітального слова ознайомив секретарів із програмою підготовки.

Підготовку розпочав адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський з інтерактивної лекції щодо Закону України “Про доступ до публічної інформації”.  

Семінар “Конфлікти у професійній діяльності та повсякденному житті” проведе керівник Бюро психологічних досліджень, практичний психолог, викладач кафедри криміналістики та психології Одеського державного університету внутрішніх справ, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова, застосовуючи інтерактивні міні-лекції, практичні вправи, перегляд відео, клікер-опитування та обговорення.

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси Олег Крижановський обговорить зі слухачами процес підготовки справ для направлення до апеляційного суду у світлі останніх вимог.

Удосконалити правове письмо та процесуальне документування, етику ділового мовлення учасникам допоможе завідувач сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Людмила Шматоваленко.

Начальник юридичного відділу Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ніна Львова зупиниться на дисциплінарній  та матеріальній відповідальність державних службовців у контексті Закону України “Про державну службу” та відповість на питання секретарів щодо електронного документообігу суду в частині роботи з документами, що стосуються розгляду справи.

Важливий блок питань під час своїх лекцій охопить помічник судді Приморського районного суду м. Одеси Ольга Лещенко, яка ознайомить з особливостями, новаціями Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, обговорить процесуальні засади діяльності секретарів судового засідання та взаємодію судді, помічника судді та секретаря судового засідання, детально розкриє питання використання технічних засобів у роботі суду, технічної фіксації судового процесу, нагадає процесуальні вимоги до ведення журналу судового засідання.

Адвокат, секретар Ради адвокатів Одеської області, викладач, кандидат юридичних наук, доцент Катерина Кармазіна проведе інтерактивну лекцію з  обговоренням особливостей деклараційної кампанії та підготовки до неї у 2020 році.

Також у межах підготовки адвокати Катерина Кармазіна та Андрій Фальковський проведуть семінар на тему: “Антикорупційне законодавство”.

На завершення підготовки психолог Маргарита Журавльова ознайомить слухачів із психологічними особливостями спілкування з малолітніми/неповнолітніми учасниками судового процесу, особливостями процесу за участі дитини, а також із програмою “Зелена кімната” та практикою її застосування в місті Одесі.