Національна школа суддів України

Об’єднавшись – зробити неможливе

24 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів другий онлайн–семінар “Здійснення правосуддя в умовах воєнного стану”.

Навчання організовано та проведено спільно Львівським та Чернівецьким  регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Семінар відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що кожен із нас на своєму робочому місці має робити все можливе аби робота виконувалась на належному рівні навіть в такий непростий час. Тому, Національна школа суддів України як спеціальний орган у системі правосуддя продовжує виконувати покладені на неї завдання та проводить семінари на актуальні теми, аби йти в ногу з вимогами часу.

У своєму вітальному слові очільник Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник зазначив, що вже місяць Україна та український народ показує неймовірну згуртованість, міць та силу духу у війні із загарбником. Організовуючи такий семінар ми мали на меті поглибити ваші знання щодо здійснення правосуддя в умовах особливого правового режиму, що вводиться у разі загрози національній безпеці, - резюмував керівник відділення.

Онлайн-семінар провели судді першої інстанції Христина Гладишева та Сергій Гирич; викладач Національної школи суддів України, доктор юридичних наук, професор Михайло Савчин та начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

  На обговорення виносилися питання щодо викликів правосуддю в умовах воєнного стану, правил та алгоритмів організації роботи суду в  умовах такого правового режиму; згуртованій та командній роботі судді, помічника судді та секретаря судових засідань в умовах воєнного стану; особливостей роботи інформаційно-телекомунікаційних ресурсів судової системи за таких умов.

За результатами участі в семінарі  слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.