Національна школа суддів України

Обговорення актуальних питань організації діяльності судів Львівської області

Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна 28 жовтня 2015 року взяла участь у розширеному засіданні колегії ТУ ДСА України у Львівській області.

Під час засідання обговорювалися актуальні питання забезпечення безпеки діяльності судів; співпраці судів та громадськості; стан виконання рішень колегії ТУ ДСА України в Львівській області тощо.  

Оксана Польна доповіла про діяльність Львівського регіонального відділення, співпрацю із судами та територіальним управлінням ДСА України у Львівській області. Зокрема, вона повідомила загальну характеристику напрямків роботи відділення та статистичні результати підготовки судових кадрів.

Крім того, Оксана Польна звернула увагу учасників засідання на неможливість  розгляду суддями справ під час відрядження до Національної школи суддів України для проходження підготовки. Вона також зазначила на необхідність сприяння з боку голів судів у проходженні щорічної підготовки суддями, призначеними  на посаду судді вперше.

Рада суддів України відповідним своїм рішенням передбачила можливість  зменшення навантаження для суддів–викладачів, але на думку Оксани Польної  застосування зборами суддів цих положень потребує значно більшого поширення.

Адже значне навантаження на роботі не заохочує суддів до викладацької діяльності в Національній школи суддів України.

Оксана Польна висловила переконання у сприянні керівників судів у реалізації плану роботи регіонального відділення. Зокрема, проведення тематичних семінарів для суддів упродовж наступного 2016 року, інформація про які буде розміщена на сайті з можливістю реєстрації суддів для участі в таких заходах.

Львівське регіональне відділення організувало проведення навчання для працівників апаратів судів щодо зв’язків із ЗМІ та представниками громадськості та щодо наповнення суддівського досьє. Перший зазначений захід для спеціалістів зі зв’язків зі ЗМІ відбувся за активного сприяння керівництва ТУ ДСА України у Львівській області в серпні цього року. Другий захід заплановано в період з 3 по 5 листопада 2015 року та має на меті підготувати спеціалістів судів із п’яти областей до однакового правильного якісного наповнення суддівського досьє.