Національна школа суддів України

Обговорення актуальних питань у справах щодо неповнолітніх

3 жовтня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ проводила підготовку працівників апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на теми: “Новели Кримінального процесуального кодексу України. Особливості кримінального провадження у справах щодо неповнолітніх, Порядок і підстави для поновлення процесуальних строків у кримінальному процесі”.

Вітальними словами підготовку відкрив помічник заступника голови  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, кандидат юридичних наук Юрій Хім’як, який проводив заняття із колегами щодо порядку та підстав для поновлення процесуальних строків у кримінальному процесі, яке мало практичну актуальність.

Начальник відділу забезпечення діяльності заступника голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидат юридичних наук Тетяна Слуцька, яка була викладачем підготовки,  під час занять обговорила зі слухачами новели Кримінального процесуального кодексу України, який створив ефективну систему захисту основних прав і свобод людини та подолав серйозні проблеми, що існували у сфері кримінального судочинства. Особливу увагу було приділено особливостям кримінального провадження у справах щодо неповнолітніх.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройшов, вручено Сертифікат Національної школи суддів України.