Національна школа суддів України

Обговорення актуальних питань застосування української ділової мови та антикорупційного законодавства

25 жовтня 2016 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України було проведено підготовку працівників апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду на теми: “Ділова українська мова” та “Антикорупційне законодавство”.

Учасників підготовки привітали директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та заступник керівника апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду Вікторія Гречана.

Для проведення підготовки на тему: “Ділова українська мова” викладачем було запрошено доцента кафедри української мови Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидата філологічних наук Неоніллу Баракатову.

У підготовці взяли участь 64 слухачі.

Під час підготовки основну увагу було приділено розгляду актуальних питань із українського ділового мовлення та мистецтва правового письма.

Підготовку було проведено у формі практичного завдання з використанням фліп-чарта та наданням слухачам роздаткового матеріалу.

Для проведення підготовки на тему: “Антикорупційне законодавство” викладачем було запрошено суддю Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпра, кандидата юридичних наук Вадима Лисенка, який розглянув зі слухачами:

- міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні;

- закони України “Про запобігання корупції” та “Про національне антикорупційне бюро України”;

- тлумачення норм антикорупційного законодавства;

- запобігання та виявлення корупційних правопорушень;

- моніторинг способу життя;

- питання, що виникають при заповненні декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за рік та при оформленні електронної декларації.

У підготовці взяли участь 57 слухачів.

Після закінчення підготовки було проведено анкетне опитування слухачів. Кожному слухачу, який пройшов підготовку, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.