Національна школа суддів України

Обговорення антикорупційного законодавства

2–6 березня 2015 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Підготовку проходять 15 секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів  Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів господарського суду Дніпропетровської області Олександра Крижного, Ірину Рудь, Валентину Петрову, Станіслава Юзікова, Сергія Мартинюка, Олександра Ліпинського, Олександра Красоту, Івана Колісника та Юрія Первушина, працівників апарату цього ж суду –  заступника керівника апарату суду Андрія Бабенка та начальника організаційно-кадрового відділу Оксану Аністратенко. Окрім того, для проведення підготовки запрошено інженера регіональної інформаційно-технічної підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Олексія Лісного.

Під час підготовки слухачі розглянуть та обговорять антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні, ознайомляться з європейською системою захисту прав людини, зі застосуванням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практикою Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Значну увагу в підготовці секретарів судового засідання буде приділено вивченню Порядку внесення процесуальних документів до Єдиного державного реєстру та практичному використанню системи комплексного інформаційного забезпечення “ЛІГА: ЗАКОН”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням (директор – Алла Баштанник).