Національна школа суддів України

Обговорення майбутнього тренінгу для тренерів з метою формування медіативних навичок

21 травня 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (Програма ООН) проведено робочу зустріч в режимі відео конференції з експертами Програми ООН щодо розробки тренінгу для суддів-тренерів з метою формування медіативних навичок у суддів, учасниками якої від НШСУ були – Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів), Тетяна Пустовойтова, начальник відділу міжнародного співробітництва, та Юлія Герус, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів). Від Програми ООН - європейські експерти Софія Чачава та Софія Ткеналадзе, Іван Гончарук, спеціаліст з питань верховенства права та доступу до правосуддя.

Учасники зустрічі детально обговорили підготовлені грузинськими колегами матеріали майбутнього тренінгу для тренерів: програму та концепцію, теоретичні матеріали, практичні вправи на формування медіативних навичок, рольові ігри.

Ольга Шаповалова наголосила на тому, що основною метою майбутнього тренінгу буде поглиблення вже набутих знань, вмінь та навичок викладачів у питаннях викладання та застосуванні медіативних навичок суддями у процедурі врегулювання спорів за участю судді.

Викладання буде проводитись з використанням різноманітних інтерактивних методів навчання та коучінгом від експертів. 

Учасники зустрічі детально обговорили логістичні питання, склад та вимоги до учасників майбутнього тренінгу для тренерів.

Тренінг для тренерів планується на вересень 2020 року.