Національна школа суддів України

Обговорення нагальних проблем керівниками апаратів судів

23–27 вересня 2019 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників і заступників керівників апаратів судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів і ознайомив з програмою та порядком проходження підготовки.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань.

Розпочав підготовку начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк, який обговорив зі слухачами низку актуальних питань  щодо організації роботи служби по роботі з персоналом в суді, порядку проведення ліквідаційної процедури суду та організації роботи новоствореного суду, особливостей звільнення окремих категорій працівників суду та трудових гарантій працівників апарату суду під час утворення та початку діяльності окружних судів.

Актуальні питання з охорони праці та основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в судах слухачі розглянуть із представниками товариства з обмеженою відповідальністю “Міжгалузевий центр охорони праці та промислової безпеки” – директором Іваном Васильєвим і викладачем Василем  Шаріковим.

Заступник керівника апарату Апеляційного суду Одеської області Ольга Багнюк нагадає колегам загальні правила ведення судового діловодства в  місцевих та апеляційних судах і порядок роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію.

Суддя Південно-західного апеляційного господарського суду, голова Комітету з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України Галина Діброва розповість про правовий статус помічників суддів і трудові відносини з працівниками патронатної служби, а також ознайомить учасників підготовки з концепцією оновлення правил поведінки працівників апарату суду.

Інтерактивну лекцію з українського ділового мовлення проведе доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія“, кандидат філологічних наук Анастасія Кісельова.

Керівник апарату Одеського апеляційного суду Вікторія Холод і керівник апарату Господарського суду Одеської області Олена Вінцевська розглянуть питання щодо  ролі керівника апарату суду і його заступника та дадуть поради щодо ефективного управління судом.

Крім того, Олена Вінцевська висвітлить питання планування та алгоритму дій, спрямованих на забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій.

Також у рамках підготовки заплановано проведення двох семінарів.

Cемінар “Антикорупційне законодавство” проведуть адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна і адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Для проведення семінару “Психологічні засади запобігання конфліктів у діяльності працівника апарату суду” запрошено керівника Бюро психологічних досліджень, кандидата психологічних наук, психотерапевта Маргариту Журавльову.