Національна школа суддів України

Обговорення питань із розгляду справ про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку

13 травня 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить періодичне навчання  суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі  на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у справах про видворення,   екстрадицію   та   відмову  в  наданні  захисту шукачам притулку”.

Семінар організовано за підтримки проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції”  громадської спілки “Українська Гельсінська спілка з прав людини” спільно з Всеукраїнською Благодійною Фундацією “Право на захист”.

У семінарі беруть участь 19 суддів Чернівецького окружного адміністративного суду та місцевих загальних   судів Чернівецької області.

Вітальними словами семінар відкрили  адвокат,  експерт  зі  стратегічного судового  захисту  проекту “Advocacy and  Governmental Capacity Buildingin Migration” Катерина Галенко та т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення семінару запрошено суддю  Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Жука, адвокатів,  експертів  проекту “Advocacy and  Governmental Capacity Buildingin Migration” Катерину Галенко  та Наталю Гурковську.

Під час семінару судді  розглянуть  екстериторіальне застосування
ст. 3 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, обговорять зв’язок між положеннями Конвенції 1951 року про статус біженців та Європейської  Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також виконають практичні завдання з питань щодо права на повагу до особистого та сімейного життя в контексті міграційного законодавства.

Повний текст програми періодичного навчання суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України
в розділі “Підготовка”
.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України  (т. в. о. директора – Тетяна Аілінчій).