Національна школа суддів України

Обговорення питань прав людини та демократії

 23–25 вересня 2014 року ректор Микола  Оніщук  перебуває в Польщі. У місті Варшаві проходить зустріч по розгляду виконання зобов’язань в області людського виміру.

Це найбільша щорічна конференція в Європі з питань прав людини та демократії, організована Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини. В її роботі візьмуть участь представники урядів, інститутів громадянського суспільства, експерти та науковці. Серед учасників конференції – ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та проректор Наталія Шукліна.

Порядком денним конференції передбачено розгляд питань діяльності в області людського виміру – верховенства права, свободи мирних зібрань та асоціації, прав мігрантів, терпимості та недискримінації тощо.

Конференція  це форум, на якому держави – ​​учасники ОБСЄ разом з партнерами по співпраці, представниками громадянського суспільства, установ ОБСЄ, а також інших міжнародних організацій обговорюють виконання зобов’язань у сфері людського виміру, які були прийняті на основі консенсусу в ході попередніх зустрічей ОБСЄ на вищому рівні або на зустрічах Ради міністрів.