Національна школа суддів України

Обговорення питань, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин

10 квітня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації проводить тренінг для суддів місцевих загальних судів на тему: “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин”    

Вітальним словом розпочала тренінг модератор – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Галина Юровська. У вступному слові вона зазначила, що в соціально-економічні перетворення в Україні та пов’язаний з ними розвиток ринкових відносин зумовили необхідність забезпечення правового захисту прав та законних інтересів учасників правовідносин у сфері фінансово-кредитної діяльності.

Викладачка–координаторка Тамара Закревська представила викладачів (тренерів), з’ясувала очікування учасників від тренінгу та окреслила загальні положення законодавства, що регулюють розгляд судами кредитних спорів.

Викладачі (тренери) – судді Лілія Гуцал, Андрій Нижний, Олена Лещенко, Максим Ходаківський розкрили елементи та умови кредитного договору, обговорили окремі проблемні питання, що виникають при розгляді справ про стягнення кредитної заборгованості, обговорили питання щодо поруки як виду забезпечення виконання зобов’язань у кредитних правовідносинах, іпотеки як окремого виду застави та проаналізували окремі аспекти судової практики.

Виконання суддями практичних завдань, здійснення експрес-опитування з використанням клікерів були змістовними та інформативними і важливими для використання в роботі. У ході тренінгу судді набули навички, які необхідні для правильного та своєчасного розгляду цивільних справ, що виникають із кредитних правовідносин.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.