Національна школа суддів України

Обговорення питань щодо навиків спілкування працівників апарату суду з людьми з інвалідністю

7 квітня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Дніпропетровським апеляційним господарським судом і господарським судом Дніпропетровської області проводить семінар для працівників апаратів судів на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю”.

Основними завданнями  семінару є удосконалення навичок працівників апаратів судів щодо спілкування з людьми з інвалідністю та отримання необхідних знань щодо комунікативно-психологічних особливостей взаємодії з людьми з інвалідністю.

У семінарі бере участь 61 працівник апаратів  Дніпропетровського апеляційного господарського суду і господарського суду Дніпропетровської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Дніпропетровського апеляційного господарського суду Юрій Парусніков і керівник апарату цього ж суду Ганна Нурулаєва.

З метою та регламентом роботи заходу слухачів ознайомив  директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський.

Під час семінару доцент кафедри соціології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат соціологічних наук Віра Макаренко розгляне із працівниками апаратів судів поняття про людей з інвалідністю та визначить соціологічний портрет людини з інвалідністю. Суддя господарського суду Дніпропетровської області Вікторія Бєлік зверне увагу на правовий статус людей з інвалідністю.

Цікавим та корисним буде розгляд питання щодо комунікативно-психологічних особливостей взаємодії із людьми з інвалідністю. Цю тему на семінарі висвітлить суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган.

З особливостями етикету спілкування працівників апарату суду з відвідувачами суду, які мають інвалідність, ознайомить заступник керівника апарату господарського суду Дніпропетровської області Андрій Бабенко. Також він надасть практичні поради щодо надання першої невідкладної допомоги.

Цікавою і корисною буде інформація про створення в суді умов щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю і маломобільних груп.

Семінар буде проведено із застосуванням інтерактивних лекцій із використанням презентацій Power Point і демонстрацією навчального фільму.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Із повними текстом програми   семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України.