Національна школа суддів України

Обговорення питань щодо застосування Конвенції з прав людини

24 квітня 2015 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено тренінг для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду вперше (3, 4, 5 рік роботи), на тему: “Застосування Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини при здійснені правосуддя”.

У тренінгу взяли участь 14 суддів місцевих загальних судів Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами тренінг відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області Віра Гайдук.

Для проведення тренінгу було запрошено суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області Віру Гайдук, Тетяну Красвітну та кандидата юридичних наук Андрія Мазницю.

Під час тренінгу судді розглянули позитивні і негативні зобов’язання держави за Конвенцією та зміст права на справедливий суд (Стаття 6 Конвенції) та обговорили діяльність слідчих суддів судів першої інстанції в контексті реалізації положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Окрім того, учасники тренінгу ознайомились із інформацією щодо статистичних даних звернення до Європейського Суду з прав людини та виконання Україною рішень.

Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова – Наталія Деркач).

фотогалерея