Національна школа суддів України

Обговорення питань захисту прав людини

12–13 травня 2015 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”.

Для проходження підготовки прибув 31 суддя місцевих загальних та апеляційних судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами семінар відкрили національний менеджер проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення підготовки запрошено національного менеджера проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталію Ступницьку, тренера, начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Тетяну Фулей, заступника голови Стрийського міськрайонного суду Львівської області Вікторію Бучківську.

Під час семінару судді ознайомляться з інформацією щодо статистичних даних звернення та виконання Україною рішень Європейського Суду з прав людини та обговорять умови обмеження прав людини і основоположних свобод (законність, необхідність у демократичному суспільстві, дотримання балансу інтересів).

Також, на слухачі розглянуть позитивну та негативну практику використання рішень Європейського Суду з прав людини національними судами.

Повний текст програми періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня кваліфікації розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання суддів забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Верховним Судом України, Вищим адміністративним судом України за підтримки Координатора проектів організації безпеки та співробітництва в Європі в Україні.