Національна школа суддів України

Обговорення питання щодо звільнення від покарання та його відбування

24 лютого 2021 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України провело в онлайн-форматі всеукраїнський семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Звільнення від покарання та його відбування: практика застосування”.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала суддів та познайомила їх з модератором – викладачем відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольгою Коротковою, яка, у свою чергу,  представила викладачів –  суддю Касаційного кримінального суду  у складі Верховного Суду, кандидата юридичних наук Ольгу Булейко, суддю Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Світлану Яковлєву, суддю Дарницького районного суду м. Києва, кандидата юридичних наук Петра Зарубу та суддю Київського районного суду м. Харкова, кандидата юридичних наук Світлану Муратову.

Питання щодо звільнення від покарання та його відбування судді обговорили всебічно – для різних груп засуджених, за умови виникнення додаткових обставин. Крім мінілекцій,  судді взяли участь в експрес-опитуванні та виконали й обговорили практичні завдання.

У семінарі взяли участь 88 суддів із різних областей, кожен з яких, за підсумками навчального заходу, отримав Сертифікат Національної школи суддів України.