Національна школа суддів України

Обговорення подальшої співпраці з проєктами Ради Європи та Європейського Союзу

4 червня 2024 року в місті Києві проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна провела робочу зустріч із менеджером регіонального проєкту РЄ/ЄС “Доступ жінок до правосуддя: імплементація стандартів Ради Європи у сфері гендерної рівності та боротьби з насильством щодо жінок” (PGG III) Данко Рунічем.

На зустрічі було обговорено результати проведеного у квітні цього року Львівським РВ НШСУ в рамках Програми Ради Європи “Наставництво для фахівців у галузі права щодо доступу жінок до правосуддя” семінару “Питання доступу жінок до правосуддя в рамках ґендерної компетенції судді. Цивільні аспекти” для суддів місцевих загальних судів. Також обговорено можливість проведення такого ж семінару в режимі онлайн для суддів і працівників апаратів судів з інших регіонів України.

Крім того, Данко Рунічем запропоновано продовжити обговорення щодо створення Регіональної мережі з питань гендерного підходу інституцій з навчання суддів країн Східного партнерства, а також проведення додаткових робочих зустрічей для опрацювання визначених для співпраці питань.

Участь у зустрічі взяли заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська, головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Катерина Слюсарева та головна наукова співробітниця відділу міжнародного співробітництва Оксана Прядка.