Національна школа суддів України

Обговорення проблем дотримання норм антикорупційного законодавства

28 листопада – 2 грудня 2016 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи), Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та суддя, голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач ознайомили слухачів з метою і регламентом роботи заходу та актуальними питаннями, що передбачені програмою.

Ефективність проведення занять забезпечать досвідчені судді, провідні науковці та фахівці з окремих питань. Підготовку буде проведено із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій із демонстраціями презентацій Power Point, модерованих дискусій тощо.

Під час проведення підготовки Віра Гайдук розповість про комунікації судової влади, взаємовідносини судів із засобами масової інформації та про застосування цивільного законодавства під час розгляду земельних спорів, Любов Коваль та Вадим Лисенко зосередять увагу суддів на вивченні  питання щодо дотримання норм антикорупційного законодавства.

Вікторія Корнієнко розповість про психологічну адаптації до професії судді та навчить запобіганню професійного вигорання.

Також слід зазначити, що в межах цієї підготовки буде проведено тренінги на теми: “Суддівська етика та доброчесність судді” та “Написання судових рішень”. За результатами цих тренінгів буде проведено оцінювання суддів. Традиційно, з метою зворотного зв’язку, буде проведено анкетні опитування слухачів, які пройшли підготовку.