Національна школа суддів України

Обговорення проблемних питань застосування норм господарського законодавства

18–22 травня 2020 року Національна школа суддів України проводить в онлайн режимі підготовку суддів місцевих господарських судів.

Підготовку розпочав проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, який зосередив увагу суддів на використанні сучасних інформаційних технологій та  аспектах діяльності щодо модернізації підготовки суддів місцевих господарських судів. Також проректор ознайомив із програмою заходу та зазначив, що в ході підготовки за посиланням на веб–сайті Національної школи суддів України судді зможуть пройти дистанційні курси “Врегулювання спорів за участю судді в господарському судочинстві” та “Особливості розгляду корпоративних спорів”.

Суддя господарського суду Луганської області Ірина Голенко зосередить свій виступ на висвітленні важливих питань щодо здійснення судового провадження під час розгляду справ у суді першої інстанції.

Судді господарського суду міста Києва Тетяна Васильченко та Валерій Ярема під час інтерактивних лекцій із використанням презентації Power Point залучать суддів до розгляду актуального питання щодо розмежування господарської та адміністративної юрисдикцій та ознайомлять із практикою розгляду спорів про визнання договорів недійсними.

Суддя господарського суду Київської області Олена Янюк розкриє проблемні питання впровадження Кодексу України з процедури банкрутства та розповість про особливості розгляду справ про банкрутство.

Суддя господарського суду Тернопільської області, кандидат юридичних наук Володимир Гевко ознайомить колег зі судовою практикою з розглядів спорів у сфері банківської діяльності та судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора (НБУ) про виведення банків із ринку.

Під час виступу викладача Національної школи суддів України, доцента, кандидата юридичних наук Наталії Ахтирської судді отримають практичні рекомендації щодо відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією.

Розв’язання суддями тестових та виконання практичних завдань, обговорення та моделювання певних ситуацій буде доцільним для практичного впровадження.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.