Національна школа суддів України

Обговорення проблемних питань застосування норм господарського законодавства

7–11 вересня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку суддів місцевих господарських судів.

Підготовку розпочав начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який зосередив увагу на аспектах діяльності щодо модернізації підготовки суддів місцевих господарських судів, а також ознайомив із програмою навчального заходу та зазначив, що в межах підготовки судді зможуть за посиланням на веб–сайті Національної школи суддів України пройти апробацію навчального курсу у формі тренінгу “Новели господарського процесуального законодавства: проблемні питання”, тренінг “Особливості розгляду корпоративних спорів” та семінар-практикум “Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку”  (модератор – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів), кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Олександр Потильчак).

Підготовку проведуть досвідчені висококваліфіковані судді, викладачі та авторитетні науковці, спілкування з якими сприятиме підтриманню кваліфікації суддів місцевих господарських судів.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (2014–2018 рр.), адвокат Жанна Лук’яненко обговорить із суддями питання щодо застосування Європейської конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в господарському судочинстві та проаналізує рішення Європейського суду з прав людини проти України.

Суддя Господарського суду Тернопільської області, кандидат юридичних наук Володимир Гевко висвітлить важливі питання, що виникають при підготовці справи до судового розгляду.

Суддя Господарського суду Луганської області, кандидат юридичних наук Олена Фонова розкриє способи забезпечення виконання зобов’язань, підстави звільнення від відповідальності за порушення зобов'язання та особливості відшкодування позадоговірної шкоди, а також зосередить  увагу суддів на особливостях провадження у справах за участі іноземних суб’єктів господарювання.

Суддя Господарського суду Київської області Олена Янюк висвітлить проблемні питання впровадження Кодексу України з процедури банкрутства та особливості розгляду справ про банкрутство.

Суддя Господарського суду Донецької області Діна Огороднік розповість про правові питання регулювання найму (оренди), лізингу.

У ході виступу викладача Національної школи суддів України, доцента, кандидата юридичних наук Наталії Ахтирської судді отримають практичні рекомендації щодо запобігання та виявлення корупційних правопорушень, юридичної відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією.            

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.