Національна школа суддів України

Обговорення реформування законодавства про банкрутство

16 – 17 червня 2015 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Центром комерційного права проводить періодичне навчання суддів господарських судів, які розглядають справи про банкрутство з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі за темою: “Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики”.

Вітальними словами семінар відкрили т. в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова та директор Центру комерційного права  Валентина Данішевська.

Учасниками періодичного навчання є судді господарських судів  Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської областей та судді Вищого господарського суду України.

Доповідачами  запрошено директора Центру комерційного права Валентину Данішевську, суддю Вищого господарського суду України   Володимира Поліщука, головного експерта із правознавства Центру комерційного права Юрія Попова, наукового консультанта Центру комерційного права Ігоря Ніколаєва, директора ТБ “Електронні торги” Ірину Сербіну.

В ході першого дня семінару будуть обговорені практичні аспекти та проблемні питання застосування законодавства про банкрутство, що виникають на стадії порушення провадження та під час провадження у справі про банкрутство.

Другий день періодичного навчання буде спрямований на розгляд практичних питань застосування законодавства про банкрутство, що виникають при реалізації майна боржника також будуть розглянуті законодавчі ініціативи щодо удосконалення Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Важливим аспектом семінару є можливість суддів господарських судів різних регіонів та суддів Вищого господарського суду ділитись безцінним досвідом, вести дискусію щодо реформування законодавства про банкрутство та формувати належну судову практику.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка".

Після закінчення семінару кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної  школи суддів України