Національна школа суддів України

Обговорення суддівської етики

29 листопада 2016 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено тренінг в межах підготовки суддів місцевих загальних та місцевих господарських судів на тему: “Суддівська етика та доброчесність судді”.

У тренінгу взяв участь 31 суддя місцевих загальних та місцевих господарських судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Відкриваючи тренінг, директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник підкреслила важливість теми тренінгу, а також представила слухачам викладачів – суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Віру Гайдук, Вікторію Міхеєву та суддю Самарського суду м. Дніпропетровська у відставці Галину Маймур.

Тренінг проведено  із застосуванням інтерактивних методів підготовки: інтерактивних лекцій, перегляду фільму, презентацій Power Point, дискусій, обговорення ситуативних завдань тощо.

Під час тренінгу судді розглянули питання щодо дотримання принципів суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства, принципів і стандартів етичної поведінки в позасудовій діяльності судді, поведінки судді під час здійснення правосуддя.

Після завершення тренінгу судді-тренери заповнили анкети щодо оцінювання суддів, з якими ознайомлено кожного суддю.

Окрім того, було проведено анкетне опитування суддів-слухачів щодо якості проведення тренінгу.