Національна школа суддів України

Обговорення судової практики у кримінальних провадженнях, пов’язаних із торгівлею людьми

22 червня 2020 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні проведено онлайн-семінар за допомогою  платформи “Webex” для суддів місцевих  загальних судів на тему: “Застосування судами України законодавства щодо протидії торгівлі людьми”.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав учасників заходу й підкреслив актуальність теми семінару.

Старший спеціаліст програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Оксана Горбунова обговорила із суддями останні тенденції та напрямки протидії торгівлі людьми в Україні в рамках програм Представництва МОМ в Україні.

Керівник напрямку “Права людини в досудовому розслідуванні” експертного центру з прав людини,   доцент, доктор юридичних наук Андрій  Орлеан висвітлив питання щодо кримінально-правової характеристики злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

Суддя Донецького апеляційного суду Любомир Никифорук ознайомив колег з особливостями судової практики у кримінальних  провадженнях, пов’язаних із  торгівлею людьми.

Експерт Представництва МОМ в Україні Віталій Касько запропонував стислий огляд практики ЄСПЛ за ст. 4 Європейської Конвенції з прав людини.

На завершення учасники обмінялись думками та отримали відповіді на актуальні питання, що виникли під час прослуховування лекцій на семінарі.