Національна школа суддів України

Обговорення судової практики в кримінальних провадженнях

22 вересня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Апеляційним судом Київської області провела періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Київської області з метою підвищення рівня кваліфікації на теми: “Встановлення причинного зв’язку у кримінальному праві: проблеми судової практики та шляхи їх розв’язання” та “Застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового вилучення та арешту майна”.

Вітальними словами періодичне навчання відкрили голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данілов та суддя, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Юрій Слива.

Для проведення періодичного навчання викладачами запрошено суддю Апеляційного суду Київської області Віктора Димарецького та доцента кафедри кримінального права і процесу юридичного інституту Національного авіаційного університету, кандидата юридичних наук  Сергія Багірова.

Віктор Димарецький під час свого виступу зазначив, зокрема, що встановлення загальних правил застосування заходів забезпечення кримінального провадження має важливе значення для правозастосовної діяльності, адже сприяє її єдності.

Сергій Багіров розкрив проблеми, з якими зіштовхуються судді при вирішенні питань про встановлення причинного зв’язку у кримінальному праві.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення періодичного навчання кожному судді, який його пройшов, вручено Сертифікат Національної школи суддів України.