Національна школа суддів України

Обговорення цивільного законодавства при розгляді земельних спорів

19–23 вересня 2016 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи) з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

У вступному слові директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та суддя, голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач ознайомили слухачів з метою та регламентом роботи заходу та актуальними питаннями, що передбачені програмою.

Для ефективного проведення занять запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань. Підготовки будуть проходити із застосуванням інтерактивних методів підготовки: інтерактивних лекцій з демонстраціями презентацій Power Point, модерованих дискусій, тощо.

Під час проведення підготовки суддів Ірина Живоглядова розповість про антикорупційне законодавство; Олена Кононенко зосередить увагу на питанні стосовно провадження у справах про адміністративні правопорушення, Олексій Осіян розгляне питання застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів.

Вікторія Корнієнко допоможе суддям у психологічній адаптації до професії судді та запобіганню розвитку професійного вигорання.

Також слід зазначити, що в межах цієї підготовки буде проведено тренінги на теми: “Суддівська етика та доброчесність судді” та “Написання судових рішень”. За результатами цих тренінгів буде проведено оцінювання суддів.

Традиційно з метою зворотного зв’язку, будуть проведені анкетні опитування слухачів, які брали участь у підготовці.